Prăjiturici şi alte dulciuri.

Buzunarase cu mere

 

De obicei nu prea folosesec aluatul foietaj din comert ,dar din cand in cand mai fac cate ceva cu acesta. Aveam o foaie de foietaj in congelatar de vreo doua luni si ma tot incurca, asa ca, am imprietenit-o cu niste mere mici pe care copii mei le-au tot dat deoparte.  Uite asa au luat nastere niste buzunarase cu mere, de care  copii (dar si eu) au fost foarte incantati.

Sunt foarte usor de  facut si-s foarte bune.

 

Ingrediente( pt.9 buc-ce incap intr-o tava de aragaz)

–         1 foaie aluat foietaj(din comert sau facut in casa)

–         5-6 mere fara coaja

–         1/2 lamaie

–         2 -3 linguri zahar tos

–         scortisoara praf (dupa gust)

–         1-2 linguri fulgi migdale

–         1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

     Pe un blat de lucru presarat cu faina intindem usor foaia de aluat si o impartim in trei , atat pe orizontala cat si pe verticala, obtinand 9 dreptunghiuri, sau chiar patrate.

Merele decojite se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. (pt. a preveni oxidarea fructelor.

Pe fiecare patrat  de aluat se aranjeaza pe doua randuri feliile de mere, usor suprapuse. Marginile se las libere, cam un centimetru. Apoi se indoaie marginile orizontale (trebuie sa vina putin peste mere), dupa care se indoaie marginile verticale apasand usor la colturi. Buzunarele sunt gata. Dam drumul la cuptor la 190-200grade.

Intr-o tava de aragaz, pe care am pus hartie de copt aranjam buzunarelele . Pe fiecare in parte se presara zahar tos, scortisoara si fulgi de migdale. Frumos aranjate se dau la cuptor pentru cca. 20 min. (pana se rumenesc usor).  Dupa ce s-au copt se presara cu zahar pudra.

Se servesc calde sau reci. Asta-i o reteta pe care sa o faci cand esti grabita pentru ca-ti ia putin timp.

Spor la prajiturit!!!

    

                                   

 

Single Post Navigation

5 thoughts on “Buzunarase cu mere

  1. Am sa le fac si eu. Fiind mereu in criza de timp, caut, in general, retete care nu necesita prea multa pregatire.

  2. Simplu si foarte bun.Mie imi place mult aluatul foietaj dar nu l-am facut acasa niciodata.Pupici!

  3. Eu am incercat cu multi ani in urma si nu prea mi-a reusit. De fapt pentru vremea aia pot spune ca era bun. Acum pretentiile au crescut. Probabil voi incerca iarasi intr-o zi ca asta-i o piatra de incercare. Te pup si eu.

  4. Chiar ca se fac de din doua miscari.
    Uneori mai folosesc si eu foi de foietaj si de placinta, mai ales, la unele prajituri.
    Buzunarelele astea arata foarte bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: