Prăjiturici şi alte dulciuri.

Fursecuri simple cu rahat

  Credeti-ma pe cuvant, nu exista fursecuri mai usor de facut si mai economice decat astea!!!  Reteta o stiu din vremurile de inceput ale prajituritului, ea fiind extrasa dintr-o carte de patiserie veche (cartea mamei). Pentru ca este simpla, aceasta reteta o puteti face atunci cand va grabiti sau cand bugetul nu va permite sa gatiti ceva mai elaborat.

    Ingrediente:

–         1 ou

–         1 ceasca zahar ( eu folosesc una cam de 150ml)

–         1 ceasca ulei

–         2 cesti faina

–         1 praf sare

–         coaja de lamaie

–         50-100g rahat de culori diferite

    Mod de preparare:

   Din aceasta compozitie iese o tava de fursecuri (o tava de aragaz). Daca vreti mai multe dublati cantitatile.

Amestecam zaharul cu oul si sarea pana se albeste. Apoi, cate putin, adaugam uleiul si coaja de lamaie. La sfarsit se pune faina si se obtine o pasta grosuta. Nu intrati in panica deoarece nu am adaugat praf de copt sau alte chestii afanatoare, asa-i reteta. Fursecurile vor iesi crocante si foarte bune.

Incalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti tava punandu-i o hartie de copt. Apoi , cu lingurita ,puneti gramajoare cu oarecare distanta intre ele. Deasupra se aplica betigase din rahat si tava pleaca la cuptor pentru maxim 20 minute.

Asa-i ca a fost simplu? Daca va plac, astept sa-mi scrieti! Reteta asta ne-a indulcit in vremea comunismului.

Spor la prajiturit!!!

 

 

Single Post Navigation

14 thoughts on “Fursecuri simple cu rahat

  1. Simple si delicioase! Felicitari!

  2. Multumesc! Meritul este al celui care a creat reteta.
    Sigur le va placea copiilor. Poti incerca sa inlocuiesti zaharul cu miere….si sa impartasesti cu noi rezultatul.

  3. Da sunt super, eu le fac fara rahat si le lipesc cate doua cu crema ganache de ciocolata….cred ca sunt bune si cu rahat….Multumim pentru reteta!

  4. cristina firdea on said:

    eu am facut fursecurile cu stafide .au iesit f bune si imi place masura cu cana,foarte simplu…

  5. yammy!!! ce bun!

  6. foarte simpla reteta 🙂 au iesit delicioase

  7. elenya83 on said:

    In seara asta am incercat sa le fac punand in compozitie nuca macinata…si am stricat reteta…a iesit un aluat imbibat de ulei :(( totusi le-am pus la copt dar acelasi rezultat- balteau in ulei in timp ce se coceau, deci an advice: daca faceti aceste fursecuri cu nuca puneti cel mult o lingura de ulei 😦

  8. Imi pare rau…din greseli invatam!

  9. rusu on said:

    foarte bune si simple!mi-au luat maxim 15 minute sa pregatesc compozitia

Lasă un răspuns la Kamy Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: