Prăjiturici şi alte dulciuri.

Mousse de mango in cosulete crocante

 Pentru astazi am vrut sa prepar un desert mai neobisnuit, mi-am zis sa fac ceva mai de rasfat ,ca sa mai uitam de iarna asta nemiloasa. Inspiratia desertului a avut la baza  acel mousse de mango al Antoninei http://www.dulcegarii-culinare.ro/   pe care l-am facut cu nerabdare. Apoi, ca sa nu-l servesc in cupe, am facut rapid niste cosulete crocante. Ce a iesit? Va invit sa vedeti.

     Ingrediente mousse:

–         1 mango ras pe razatoare ( cca 250g  dupa cojire)

–         100 g zahar

–         150 ml suc de portocale ( de la 2 portocale)

–         220 g frisca lichida

–         1 lingurita zeama de lamaie

–         10 g gelatina+ 50ml apa

   Ingrediente aluat cosulete:

–         100g unt

–         1 lingura cu varf smantana grasa

–         un praf sare

–         faina cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit

    Decor : 50 g ciocolata menaj

 

 Mod de preparare  :

Prima data preparam mousse-ul.( eu l-am facut cu o seara inainte).  Puneti gelatina in 50ml  apa rece. Apoi,mango dat pe razatoare impreuna cu zeama de portocale si zaharul se dau la fiert cca. 5 min. Dupa fierbere  aceasta pasta se mixeaza sau se pune la blender pentru a obtine o pasta fina. Gelatina umflata o tineti putin la bain-marie si o amestecati cu pasta de mango adaugand si o lingurita de zeama de lamaie.

    Frisca se mixeaza pana creste in volum si se amesteca cu pasta doar cand aceasta s-a racit. Astfel amestecate ,cele doua au format mousse-ul de mango care se va da la rece.

Aluatul pentru cosulete il facem din ingredientele de mai sus si-l dam la rece pentru 1/2 de ora. Din aluat ,eu am facut 9 cosulete mari si 4 mici utilizand forme metalice. Cosuletele se coc 15-20 min la 190 grade.

Cand acestea sunt la copt topim ciocolata si o intindem pe o hartie de copt. Inainte de a se raci  complet cu ajutorul unui cutit facem niste modelase ca sa decoram desertul.

Ultima  etapa este asamblarea si se face cand cosuletele sunt reci si mousse-ul s-a intarit. Cu ajutorul unei lingurite se pune mousse in fiecare cosulet si se decoreaza cu ciocolata.

Desertul a avut un gust divin (dat de mango) si a fost ceva inedit .

Spor la prajiturit!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Mousse de mango in cosulete crocante

  1. delicios , am facut si eu tortul cu arome exotice al Antoninei, mousse-ul este grozav ! de fapt tot tortul este un deliciu,imi imaginez ca si cosulete au iesit minunate ! felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: