Prăjiturici şi alte dulciuri.

Chec Frankfurt

     Uneori  rasfoiesc arhiva mea culinara. O fac de amorul artei, nu-mi refuz placerea de a ma bucura de imagini frumoase, de a descoperi si redescoperi retete cunoscute sau prafuite de vreme.

Acum cateva zile reteta Chec Frankfurt m-a scos din starea de visare. O imagine mai mult decat convingatoare  si ingrediente aflate la indemana m-au pus pe treaba. Nu stiu de ce se cheama chec , eu as numi-o prajitura Frankfurt si o recomand  la vreme de șueta si vreme de poveste intre prieteni. Recomand a se manca cu lingurita langa o cafea buna, ceai indepartat sau o limonada rece. 

INGREDIENTE  BLAT:

–         150 g faina

–         150 g zahar

–         3 oua

–         150 unt

–         1 pliculet praf copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 praf sare

–         50 g amidon

–         2 linguri de lapte

 INGREDIENTE CREMA:

–         1 plic praf de vanilie

–         100 g zahar

–         500ml lapte

–         200g unt

–         100 g nuci caramelizate si pisate

–         2-3 linguri gem de afine (eu am folosit de capsuni)

MOD DE PREPARARE

Se incinge cuptorul la 170 grade. Se unge o forma rotunda cu con in    interior si se prepara aluatul: se amesteca untul cu zahar, zahar vanilat, sare; se inglobeaza pe rand ouale. Se adauga laptele si faina amestecata impreuna cu amidonul si praful de copt. Se amesteca, se aseaza in forma si se coace cca.45 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racorit in forma, apoi se rastoarna pe un gratar si asteptati racirea completa.

Pentru crema se amesteca praful de budinca cu zahar si 7 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert iar cand da in clocot se adauga praful de budinca dizolvat, se amesteca pana se ingroasa. Se da la rece timp in care se bate spuma untul. Apoi cele doua se amesteca…si crema-i gata.

Se taie prajitura in 2-3 straturi. Se unge 1 strat de gem si apoi se pune  o parte din crema. Se aseaza celalat blat si se acopera cu restul de crema. Deasupra se presara nuci caramelizate, care se fac usor. Intr-un ibric caramelizati 2 linguri zahar, adaugati nucile maruntite si apoi toata compozitia o turnati pe un fund de lemn(uns cu un pic de ulei). Cand se raceste ,cu o merdenea, prin apasare  maruntiti caramelul.

Spor la prajiturit!

 

Single Post Navigation

6 thoughts on “Chec Frankfurt

  1. irina on said:

    Arata intr-un mare fel!! E clar, cand vin in Romania am sa te vizitez ca sa ma rasfeti si pe mine cu ceva bunatati marca „danamama”

    • Te astept cu mare drag, mai ales ca ne-am descoperit amandoua pasiunea ”prajituritului”. Asa mai impartasim si noi din incercarile noastre. In Canada care sunt prajiturile traditionale?

      • irina on said:

        Ramane stabilit :))! In ceea ce priveste bucataria québécoise, vesti proste: nu exceleaza deloc, dar deloc! Singurul produs notabil este siropul de artar pe care il folosesc ca ingredient in aproape orice „dulce” sau chiar mancat asa „in stare pura”, intins pe o masa de gheata (pt a deveni aproape solid si a il putea rula pe un bat)…un fel de acadea de artar. In schimb,datorita immigratiei intense si, ca atare, a multiculturalitatii societatea de aici e un amestec cosmopolit de bucatarie asiatica, orientala (musulmana), antilles, americo-latina si, bineinteles, europeana. Deci, multe gusturi si arome de descoperit!

      • Deci ai ce experimenta!

  2. ARATA MINUNAT SI SIGUR ESTE FOARTE BUN!O ZI FRUMOASA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: