Prăjiturici şi alte dulciuri.

Prepeliţe umplute cu struguri la cuptor

  Ati mancat vreodata carne de prepelita?  Daca nu, va recomand din tot sufletul ca atunci cand aveti ocazia sa nu ratati .  Aceasta carne  fina si savuroasa poate sa va duca cu gandul la festinurile de altadata ale boierimii sau la eleganta rustica a meselor lui Pastorel Teodoreanu. Pentru mine a fost prima experienta de acest gen si toate operatiile le-am efectuat chiar eu.

Nu am sa va povestesc cat de mult mi-a luat pana am oparit , curatat, parlit cele 10 prepelite care pe timpul verii si toamnei ne-au ”aprovizionat” cu oua delicate si sanatoase ci am sa incerc sa va redau pe scurt ce am facut. Daca le luati gata jumulite si curatate e floare la ureche.

      INGREDIENTE:

10 prepelite (sau cate aveti), 1ciorchine generos de struguri cu bobul mare, sare, piper, 1 pahar vin demisec, o bucata unt;

      PREPARARE:

Prepelitele se spala bine , se scurg  si se condimenteaza cu sare si piper pe dinafara si pe dinauntru. Nu am folosit alte condimente pentru a ne putea bucura de savoarea carnii.  Apoi luam prepelitele pe rand si le umplem cu boabe de struguri (au intrat cate 3 boabe /bucata) si le aliniem in tava. Daca va raman boabe de struguri aruncati-le in tava , vor avea un gust deosebit si-i veti adauga la garnitura.

Incalzim cuptorul si  ungem frumusel  prepelitele cu untul usor moale si le stropim cu jumatate din vin. Acoprim tava cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru vreo 20 de minute la o temperatura de 180-190 grade.  Dupa acest timp dam folia jos le stropim cu vinul ramas si le mai lasam vreo 10 -15 min cat sa se rumeneasca.

Se scot din tava si se servesc inainte de a se raci cu o garnitura de cartofi natur sau cartofi copti.  Nu uitati vinul aferent. Noi am servit un vin demidulce (ca de ala aveam in casa) si a mers bine .

TRUC danamama – evitati sa folositi multe condimente , carnea este delicioasa in sine. Daca au ramas nemancate si carnea s-a intarit puneti-le intr-un vas iena cu un strop de apa si vin si dati-le la cuptor pentu 10 min.

Single Post Navigation

6 thoughts on “Prepeliţe umplute cu struguri la cuptor

  1. Demential!! N-am mai mancat prepelite de o vesnicie! Ce mai bunatati ai aici!!

  2. Foarte bun!Noua ne plac prepelitele si pregatim deseori:)

  3. Imi permiti o mica informatie sau un sfat?
    Prepelitele, ca si fazani sau porumbeii se curata de pene fara sa le oparasti. Ci pur si simplu, smulgi penele de pe ei asa cum sunt (la fazani, daca e fezandat bine cateva zile, nu-i nici un efort ca sa-l cureti de pene).
    Doar „puful” ramas se poate parli repede la foc!
    Incearca sa faci reteta cu prepelite salbatice!
    Au un alt gust decat cele de crescatorie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: