Prăjiturici şi alte dulciuri.

Pâinițe cu măsline și oregano

Astazi nu am sa prezint o reteta propriu-zisa  ci o sa fac lobby pentru   pâinea de casă. Painea de casa are un gust inconfundabil, o textura si o consistenta pe care nu o gasesti la painea spongioasa din comert. Dar unde mai pui gustul care îți încanta papilele gustative, mirosul  care îi innebuneste pana si pe vecini si placerea de a face din ingrediente simple cu manutele tale si cu dragoste ceva atat de minunata?

Ieri am facut rapid o pizza pentru cina si in rapiditatea mea am facut mai mult aluat. Cum la mine nu se pierde nimic, aluatul ramas l-am pus bine in frigider si de dimineata l-am randuit.

Aluatul care era unul simplu (faina, apa, drojdie, sare si o lingura de grasime) a suferit niste modificari. Repejor am taiat bucatele un pumn de masline pe care le-am aruncat peste aluat alaturi de jumatate de lingurita de oregano si o lingura de ulei de masline. Toate le-am framantat atat cat sa se incorporeze si am format patru painite rotunde. Acestea le-am rasfatat cu un strop de ulei de masline, putin oregano si mac. Gata! La cuptor s-au copt vreme de 30 minute.

Cum au iesit?

Delicioase!…langa cateva masline, o bucata de branza buna si un pahar de vin rosu demisec …au mers de minune.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: